Wat doen wij

Van oorsprong zijn we een kerkkoor, het Jongerenkoor uit Doornenburg. De afgelopen jaren hebben we de transitie gemaakt naar een ‘wereldlijk’ koor. Ons repertoire is met name populaire muziek, van de jaren 60 tot nu, Nederlands- en anderstalig; altijd ondersteunt door ons combo.

De meeste tijd steken we in het repeteren van de liederen voor onze concerten. De afgelopen jaren hebben we drie grootse concerten gegeven: ‘Muziektempel’, ‘Turbulentie’ en ‘Nei-js ien ut durp’. En als laatste het jubileumconcert 50 Tinten Jekadee in mei 2019. We zetten bij deze concerten een complete show neer: met veel licht-, geluid- en beeldeffecten wordt er een afwisselend en verrassend programma voorgeschoteld: een heel spektakel!

We vinden het belangrijk maatschappelijk betrokken te zijn. Dat doen we o.a. door te zingen bij de dodenherdenking van 4 mei en met Allerzielen op 2 november. Ook zingen we passende muziek bij een avondwake of herdenkingsdienst.

Daarnaast hebben we onze gastoptredens, zoals op Kasteel Doornenburg, in Fort Pannerden en bij “Het geluk van Lingewaard”. Met Kerstmis proberen we altijd iets speciaals te brengen in Doornenburg. Sfeerimpressies van onze optredens ziet u in het foto album.

Repertoire
We hebben een afwisselend repertoire o.a. Leun op mij (Ruth Jacott), Leef! (Andre Hazes),  Home (Dotan), Avond (Boudewijn de Groot), Viva la Vida (Coldplay), Als wij niets doen (soldaat van oranje).

Naast het zingen
We doen ook andere leuke dingen. We helpen mee met de jaarlijkse rommelmarkt en strandjutten één keer per jaar in de polder. We hebben feestavonden en andere gezellige bezigheden. Kijk daarvoor in de nieuwberichten en het foto album.