Wie zijn wij

Opgericht in 1969 als Jongerenkoor Doornenburg, zongen we met name in de kerk tijdens eucharistievieringen, vernieuwend in de zogenaamde beatmissen. Eigentijds zijn we gebleven als koor Jekadee. Het aandachtsveld is verschoven naar bekende popliedjes, zowel Nederlands- als anderstalig. De afgelopen jaren hebben we meerdere grootse concerten gegeven, ‘Muziektempel’, ‘Turbulentie’ en ‘Nei-js ien ut durp’ en ’50 tinten Jekadee’. 

Een beeld van de afgelopen 50 jaar krijgt u in de jubileumkrant ‘ 50 tinten Jekadee’. 

We zingen meerstemming, van twee- tot zesstemmig met de vier basisstemgroepen alten, bassen, sopranen en tenoren. Het koor wordt ondersteund door een combo bestaand uit een piano, gitaar, basgitaar, drums en 2 saxofoons. De combinatie van het koorzang en de muzikale begeleiding van het combo maakt dat de liedjes in een mooie klank en bijzondere eigen sfeer worden neergezet. sfeer worden neergezet.

We repeteren iedere vrijdagavond van 20.15 uur tot 22:00 uur in het kerkgebouw van Doornenburg. Repeteren is belangrijk, maar ook de gezelligheid van de 3e helft hoort erbij! Die saamhorigheid en gezelligheid stralen we uit bij onze concerten.

Informatie over het bestuur